Για μια φανέλα με σήμα το λιοντάρι...

Καλώς ήρθατε στη μεγαλύτερη συλλογή εμφανίσεων του Πανσερραϊκού!

ΦΑΝΕΛΑ: Τάσος Δέντσας (2000-01)


Ανήμερα των 42ων γενεθλίων του Τάσου Δέντσα, σας παρουσιάζουμε τη φανέλα που φόρεσε τη μακρινή σεζόν 2000-01!

Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στην ομάδα του χωριού του, την Αστραπή Βαμβακοφύτου, ο Τάσος Δέντσας ξεχώρισε γρήγορα με αποτέλεσμα να αποκτηθεί σε πολύ μικρή ηλικία από τον Πανσερραϊκό.

Τον Δεκέμβριο του 1998 ο νεαρός μέσος κάνει το ντεμπούτο του με το λιοντάρι στο στήθος, όταν ο Χρήστος Αρχοντίδης τον χρησιμοποιεί ως αλλαγή στην εντός έδρας νίκη κόντρα στον Πιερικό με 3-0. Ήταν μόλις 16 ετών και 9 μηνών εκείνο το απόγευμα! Μόνο ο Δημήτρης Αϊβαζίδης και ο Παναγιώτης Σοφιανόπουλος, οι σπουδαίοι άσοι του παρελθόντος, είχαν ντεμπουτάρει μέχρι τότε με τα χρώματα της ομάδας σε μικρότερη ηλικία από τον Δέντσα, με τον τελευταίο να δείχνει ότι έχει αυτό το... κάτι που μπορούσε να τον οδηγήσει σε μια λαμπρή καριέρα.

Για να δεις όλες τις φανέλες της συλλογής του Panserraikos Blog κάνε κλικ εδώ!

Πράγματι, ο νεαρός μέσος καθιερώθηκε γρήγορα στα "λιοντάρια" και μέχρι τα μέσα της σεζόν 2001-02 κατέγραψε 66 συμμετοχές, με τη Β' Εθνική να μοιάζει σιγά-σιγά μικρή για να τον κρατήσει. Ακολούθησε η καθιέρωση στη μεγάλη κατηγορία με τη φανέλα του ΟΦΗ, ενώ στη συνέχεια έπαιξε ακόμα σε Ηρακλή, Παναιτωλικό και Πλατανιά, πριν επιστρέψει στις Σέρρες.

Σήμερα κλείνει τα 42 και μόλις πριν μερικές μέρες είχαμε την τύχη να προσθέσουμε στη συλλογή μας μία σπάνια φανέλα, αυτή που φόρεσε τη περίοδο 2000-01 στον Πανσερραϊκό. Η συγκεκριμένη λευκή εμφάνιση της Lotto είναι παρόμοια με αυτή που φορέθηκε την αμέσως επόμενη σεζόν, διαφέρουν όμως στο έμβλημα του συλλόγου, καθώς και στα τυπώματα του ονόματος και του αριθμού στο πίσω μέρος.

Ακολούθησε το Panserraikos Blog στο Instagram με ένα κλικ εδώ!

Τάσο, αφού σου ευχηθούμε από καρδιάς χρόνια πολλά, θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για την προσφορά της φανέλας στο μικρό μας μουσείο, όπως φυσικά και τη φίλη Βασιλική Στοΐλα που μεσολάβησε για να προστεθεί μία ακόμα υπέροχη εμφάνιση στη συλλογή μας!

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 2000-01
Παίκτης: Τάσος Δέντσας (1998-02, 66 συμμετοχές/2 γκολ)
Νούμερο: 12
Κατηγορία: Β' Εθνική
Εταιρία: Lotto
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.