Για μια φανέλα με σήμα το λιοντάρι...

Καλώς ήρθατε στη μεγαλύτερη συλλογή εμφανίσεων του Πανσερραϊκού!

ΦΑΝΕΛΑ: Κώστας Καλλιμάνης (2007-08)

Μια φανέλα που φορέθηκε από τον Κώστα Καλλιμάνη στην ομορφότερη ημέρα της σύγχρονης ιστορίας του Πανσερραϊκού!

Για έναν σύλλογο όπως ο Πανσερραϊκός που από την ίδρυσή του το 1964 έως το 1992 δεν είχε λείψει για ούτε ένα ημερολογιακό έτος από την Α' Εθνική, το να μένει για 16 σεζόν στη σειρά μακριά από την πρώτη κατηγορία ήταν σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο και οδυνηρό.

Έτσι, όταν αμέσως μετά το 2-1 κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα στις 2 Ιουνίου 2008 πανηγυρίζαμε στην φιέστα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής και την επιστροφή στα "σαλόνια", ξέραμε πολύ καλά πως εκείνες τις στιγμές θα τις αναπολούμε για... πάντα!

Η ΠΑΕ Πανσερραϊκός, με πρόεδρο τον Πέτρο Θεοδωρίδη τότε, είχε κάνει πολλές προετοιμασίες για εκείνη την ημέρα και αρκετές από αυτές αφορούσαν το κομμάτι του ιματισμού. Σε πρώτη φάση, τυπώθηκαν περισσότερες από 2.000 εορταστικές φανέλες με τα ονόματα και τους αριθμούς των παικτών στην πλάτη και ένα τρόπαιο και τη φράση "CHAMPION 2007-08" στο μπροστινό μέρος οι οποίες μοιράστηκαν στους φιλάθλους.

Για να δεις όλες τις φανέλες της συλλογής του Panserraikos Blog κάνε κλικ εδώ!

Στις συγκεκριμένες φανέλες τυπώθηκε επίσης η ημερομηνία, καθώς και η φράση "ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ", αλλά αν αναλογιστεί κανείς το πόσες φανέλες τυπώθηκαν, κάθε άλλο παρά "συλλεκτικές" είναι! Όλοι μας έχουμε από τουλάχιστον μία στη ντουλάπα μας! Οι πραγματικά συλλεκτικές φανέλες εκείνου του απογεύματος είναι αυτές που φόρεσαν οι ποδοσφαιριστές στον αγώνα κόντρα στον Αγροτικό (παρουσιάσαμε παλιότερα αυτές του σκόρερ Γεωργιάδη και του αρχηγού Φοφόνκα), αλλά και το ειδικό σχέδιο που φορέθηκε στην απονομή του τροπαίου!

Πρόκειται για ένα σχέδιο παρόμοιο με το λευκό που μοιράστηκε στις κερκίδες, αλλά όχι ίδιο. Στο μπροστινό μέρος είχε τυπωμένο ένα τρόπαιο, την φράση "CHAMPION 2007-08" και στα πλάγια την φράση "FIESTA SERRES 2007-08". Στο πίσω μέρος αναγραφόταν το όνομα και ο αριθμός του κάθε παίκτη και κάτω από το νούμερο η πολυπόθητη λέξη "SUPERLEAGUE"!

Ακολούθησε το Panserraikos Blog στο Instagram με ένα κλικ εδώ!

Αρκετά χρόνια αργότερα, ένας από τους πρωταγωνιστές της σεζόν 2007-08, ο Κώστας Καλλιμάνης, προσέφερε στο "Μουσείο του Πανσερραϊκού" τη συγκεκριμένη φανέλα που φόρεσε όταν σήκωσε στον σερραϊκό ουρανό το τρόπαιο του πρωταθλητή της Β' Εθνικής!

Είναι μια από τις πλέον ιδιαίτερες εμφανίσεις στη συλλογή μας, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έχει τυπωθεί σε άλλη περίπτωση τέτοια φανέλα στην ιστορία της ομάδας μας. Ή τουλάχιστον, αν τυπώθηκε δεν την έχουμε δει!

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 2007-08
Παίκτης: Κώστας Καλλιμάνης (2007-09, 62 συμμετοχές/0 γκολ)
Νούμερο: 2
Κατηγορία: Β' Εθνική
Εταιρία: Puma
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.