ΦΑΝΕΛΑ: Έντερσον Φοφόνκα (2007-08)

Η συλλεκτική εμφάνιση ενός από τους μεγαλύτερους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα, αυτή του Έντερσον Φοφόνκα!

Όταν το 2000 πατούσε το πόδι του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ηρακλή, ελάχιστοι ήταν αυτοί που φαντάζονταν όλα όσα θα πετύχαινε τα επόμενα χρόνια στα γήπεδα της χώρας μας. Ο λόγος για τον Έντερσον Φοφόνκα που συνέδεσε το όνομά του με τον "γηραιό" πετυχαίνοντας 40 γκολ μέσα σε μία τετραετία με τα κυανόλευκα.

Για να δεις όλες τις φανέλες της συλλογής του Panserraikos Blog κάνε κλικ εδώ!

Έπειτα από ένα πέρασμα από το νησί των Φαιάκων, ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήρθε στις Σέρρες το 2007, σε ηλικία 33 ετών. Έπαιξε με το λιοντάρι στο στήθος για 1,5 σεζόν και η ποιότητά του ήταν αρκετή για να οδηγήσει τον Πανσερραϊκό στην επιστροφή του στην Α' Εθνική, όντας ένας από τους κορυφαίους σε απόδοση κατά την περίοδο 2007-08.

Αγωνίστηκε σε 36 παιχνίδια, σκόραρε 9 φορές και είχε μια μεστή παρουσία όντας εκ των ηγετών των ερυθρολεύκων. Στις 2 Ιουνίου 2008, φορώντας την "one off" εμφάνιση που σας παρουσιάζουμε, οδήγησε ως αρχηγός τον Πανσερραϊκό στη νίκη με 2-1 επί του Αγροτικού Αστέρα και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια!

Ακολούθησε το Panserraikos Blog στο Instagram με ένα κλικ εδώ!

Λόγω της σπουδαιότητας του ίδιου του ποδοσφαιριστή, αλλά και της περίστασης στην οποία φορέθηκε, η φανέλα αυτή έχει ιδιαίτερα σημαντική θέση στο "Μουσείο του Πανσερραϊκού", όπως φυσικά και η εμφάνιση του σκόρερ εκείνο το απόγευμα, Γιώργου Γεωργιάδη, την οποία είχαμε παρουσιάσει παλιότερα.

Άλλωστε, όσα χρόνια κι αν περάσουν κανένας φίλος του Πανσερραϊκού δεν πρόκειται να ξεχάσει εκείνο το υπέροχο καλοκαιριάτικο απόγευμα στον "λάκκο των λεόντων"...

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 2007-08
Παίκτης: Έντερσον Φοφόνκα (2007-08, 36 συμμετοχές/9 γκολ)
Νούμερο: 9
Κατηγορία: Β' Εθνική
Εταιρία: Puma
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.

Διαβάστε ακόμα...