ΦΑΝΕΛΑ: Ντάνιελ Φερνάντες (2010-11)


Η εμφάνιση του... γυρολόγου Ντάνιελ Φερνάντες φορεμένη κατά το σύντομο πέρασμά του από τις Σέρρες!

Ο Πορτογάλος Ντάνιελ Φερνάντες υπήρξε ένας αξιόλογος διεθνής τερματοφύλακας, αλλά αν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του θα διαπιστώσει ότι ο γεννημένος στον Καναδά γκολκίπερ θα μπορούσε άνετα να είναι ένας επαγγελματίας... ταξιδιώτης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη!

Κι αυτό γιατί ούτε λίγο, ούτε πολύ αγωνίστηκε σε εννιά διαφορετικές χώρες παίζοντας για λογαριασμό... 19 διαφορετικών ομάδων, εκ των οποίων οι περισσότερες, έξι για την ακρίβεια, από τη χώρα μας, μεταξύ των οποίων και ο Πανσερραϊκός!


Για του λόγου το αληθές, έχουμε και... λέμε! Ξεκίνησε την καριέρα του από την Πορτογαλία και τις ακαδημίες της Πόρτο, συνέχισε στην Ισπανία και τη Θέλτα και από εκεί μεταπήδησε στη Γερμανία και τη Ρέγκενσμπουργκ, πριν έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Από τους ασπρόμαυρους πουλήθηκε στη Μπόχουμ επιστρέφοντας με αυτόν τον τρόπο στη Γερμανία, αλλά σύντομα γύρισε στη χώρα μας παίζοντας ως δανεικός κατά σειρά σε Ηρακλή, Παναθηναϊκό και Πανσερραϊκό!

Μετά τα "λιοντάρια" βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στη Ρουμανία και τη Κλουζ, από εκεί έφυγε για την Ολλανδία και την Τβέντε, αλλά σύντομα επέστρεψε εκ νέου στην Ελλάδα και πάλι ως δανεικός, αρχικά για λογαριασμό του ΟΦΗ και εν συνεχεία για τον Πανθρακικό. Το 2015 έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι υπογράφοντας αρχικά στους Σαν Αντόνιο Σκόρπιονς και ακολούθως στη Ράγιο από τις ΗΠΑ για να γυρίσει και πάλι στην Ευρώπη, αυτή τη φορά με προορισμό τη Νορβηγία και τη Λίλεστρομ!


Το 2018 επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στη πατρίδα του, παίζοντας για τη Φαρένσε, αλλά γρήγορα αποχώρησε με προορισμό τη Μάλτα αγωνιζόμενος αρχικά με τη φανέλα της Ταρξιέν, αργότερα με αυτή της Μπιρκιρκάρα και στη συνέχεια με αυτή της Γκούτζα Γιουνάιτεντ, ομάδα στην οποία έκλεισε την καριέρα του σε ηλικία σχεδόν 40 ετών!

Μέσα σε όλο αυτό το απίθανο ποδοσφαιρικό ταξίδι, το πέρασμα του Φερνάντες από τις Σέρρες χρονολογείται στο δεύτερο μισό της σεζόν 2010-11 όταν και κατέγραψε επτά συμμετοχές με τον Πανσερραϊκό στη Superleague φορώντας μεταξύ άλλων και τη κίτρινη φανέλα με το "66" στη πλάτη την οποία σας παρουσιάζουμε σήμερα!

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 2010-11
Παίκτης: Ντάνιελ Φερνάντες (2010-11, 7 συμμετοχές/0 γκολ)
Νούμερο: 66
Κατηγορία: Α' Εθνική
Εταιρία: Mass
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.


Διαβάστε ακόμα...