ΦΑΝΕΛΑ: Χρήστος Μίνγκας (2004-05)

Η εμφάνιση που φόρεσε ο Χρήστος Μίνγκας στο παιχνίδι κόντρα στον Ακράτητο το 2005, ένα ματς που κάθε Σερραίος θα ήθελε να ξεχάσει.

Ήταν 25 Μαΐου 2005 όταν περισσότεροι από 12.000 φίλοι του Πανσερραϊκού στριμώχτηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να επιστρέφει στην Α' Εθνική μετά από 13 χρόνια απουσίας.

Για να δεις όλες τις φανέλες της συλλογής του Panserraikos Blog κάνε κλικ εδώ!

Στα "λιοντάρια" αρκούσε μία εντός έδρας νίκη κόντρα στον Ακράτητο στην τελευταία αγωνιστική της Β' Εθνικής προκειμένου να πανηγυρίσουν την άνοδο, αλλά το σωματείο των Άνω Λιοσίων είχε άλλα σχέδια. Με γκολ του Θωμά Τρούπκου στο 58' η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ "απέδρασε" με το διπλό και την άνοδο, αφήνοντας τους χιλιάδες Σερραίους στα... κρύα του λουτρου!

Η φανέλα που βλέπετε στην φωτογραφία είναι αυτή που φόρεσε ο Χρήστος Μίνγκας εκείνο το "μαύρο" απόγευμα, με τον 20χρονο τότε μεσοεπιθετικό να αποτελεί την πρώτη αλλαγή του Ντούσαν Μιτόσεβιτς. Πρόκειται για μια εμφάνιση όχι ιδιαίτερα όμορφη μιας και το συγκεκριμένο σχέδιο της Umbro δεν ήταν το κάτι ξεχωριστό, ενώ οι φανέλες αυτές ταλαιπωρήθηκαν αρκετά και από τους υπεύθυνους της ομάδας, με το σήμα να ράβεται πάνω στο ήδη τυπωμένο έμβλημα του συλλόγου και τον χορηγό να τυπώνεται πάνω σε άλλον χορηγό.

Ακολούθησε το Panserraikos Blog στο Instagram με ένα κλικ εδώ!

Από συλλεκτικής άποψης όμως η εμφάνιση αυτή θεωρείται πολύ μεγάλης αξίας μιας και είναι ελάχιστες οι φανέλες που φορέθηκαν εκείνο το απόγευμα και... διασώθηκαν. Νιώθω λοιπόν ιδιαίτερα τυχερός που η φανέλα του Χρήστου Μίνγκα κοσμεί τη συλλογή μου και οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τον Θεόφιλο Πουρσανίδη που τη δώρισε στο "Μουσείο του Πανσερραϊκού"!

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 2004-05
Παίκτης: Χρήστος Μίνγκας (2003-07, 106 συμμετοχές/11 γκολ)
Νούμερο: 10
Κατηγορία: Β' Εθνική
Εταιρία: Umbro
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.

Διαβάστε ακόμα...