ΦΑΝΕΛΑ: Κοσμάς Χάβος (1997-98)

Μια ακόμα εμφάνιση-διαμάντι από τη δεκαετία των '90s φορεμένη από έναν πολύ σημαντικό παίκτη των "λιονταριών" εκείνης της εποχής.

Μετά από καιρό γυρίζουμε και πάλι πίσω στο χρόνο για να παρουσιάσουμε μία ιδιαίτερη από πολλές απόψεις φανέλα της δεκαετίας του '90. Ο λόγος για την κόκκινη εμφάνιση της περιόδου 1997-98 φορεμένη από τον Κοσμά Χάβο.

Η σεζόν έβρισκε τον Πανσερραϊκό στη Β' Εθνική, σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών στο ποδόσφαιρο. Η υπόθεση Μποσμάν είχε ανοίξει τα σύνορα και πλέον οι ομάδες άρχισαν να αποκτούν ξένους παίκτες με το... τσουβάλι, ενώ υπήρξε μία σημαντική αλλαγή και στις φανέλες των ποδοσφαιριστών.

Για να δεις όλες τις φανέλες της συλλογής του Panserraikos Blog κάνε κλικ εδώ!

Ενώ μέχρι τότε όσοι επιλέγονταν να είναι βασικοί φορούσαν τα νούμερα 1-11, από το 1997 και μετά, τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο, ο κάθε παίκτης διαλέγει τον δικό του αριθμό από το 1 έως το 99 και πάνω από το νούμερο αναγράφεται το επίθετό του. Πρόκειται για κάτι που λίγο-πολύ θεωρούμε δεδομένο στην σύγχρονη εποχή, αλλά που για δεκαετίες δεν ίσχυε στο ποδόσφαιρο, ακόμα και στο πιο υψηλό επίπεδο.

Την πρώτη περίοδο με νούμερα στις φανέλες λοιπόν, ο Κοσμάς Χάβος του Πανσερραϊκού επέλεξε το 31 στην πολύ όμορφη και σπάνια εμφάνιση της ιταλικής εταιρίας Errea που βλέπετε στη φωτογραφία. Ήταν η έκτη από τις συνολικά εννιά σεζόν που παρέμεινε ο 23χρονος τότε Χάβος στο ερυθρόλευκο ρόστερ ο οποίος από το 1992 έως το 2001 αγωνίστηκε 222 φορές με το λιοντάρι στο στήθος, σκοράροντας 11 φορές.

Ακολούθησε το Panserraikos Blog στο Instagram με ένα κλικ εδώ!

Με λίγα λόγια, είναι ο κορυφαίος σε συμμετοχές ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας από την εποχή που άρχισαν να γράφονται τα επίθετα των παικτών στη φανέλα τους, οπότε η εμφάνισή του αποκτά άλλη σημασία για τη συλλογή του Panserraikos Blog!

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 1997-98
Παίκτης: Κοσμάς Χάβος (1992-01, 222 συμμετοχές/11 γκολ)
Νούμερο: 31
Κατηγορία: Β' Εθνική
Εταιρία: Errea
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.

Διαβάστε ακόμα...