Για μια φανέλα με σήμα το λιοντάρι...

Καλώς ήρθατε στη μεγαλύτερη συλλογή εμφανίσεων του Πανσερραϊκού!

10+1 ματς που δε θα ξεχάσουμε ποτέ!

Το Panserraikos Blog κάνει ένα flashback και παρουσιάζει 10+1 αξέχαστα παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας του Πανσερραϊκού!

Ο Πανσερραϊκός βαδίζει σιγά-σιγά στα 60 χρόνια ιστορίας, αλλά στο δεύτερο μισό της "ζωής" του έχει να επιδείξει μόλις δύο συμμετοχές στην Α' Εθνική. "Ψίχουλα" δηλαδή σε σχέση με τις 22 παρουσίες που μετρούσε η ομάδα από το 1964 έως και το 1992 στα "σαλόνια" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παρόλα αυτά, ακόμα και τα πρόσφατα χρόνια έκρυβαν αρκετές συγκινήσεις για τους φίλους των "λιονταριών" και σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε 10+1 ματς που έχουν μείνει αξέχαστα στους Σερραίους. 

Φυσικά, η λίστα είναι υποκειμενική τόσο σε ότι αφορά τα παιχνίδια που συμπεριλήφθηκαν σε αυτή, όσο και σε ότι έχει να κάνει με τη σειρά που τοποθετήθηκαν. Εννοείται πως περιμένουμε τα δικά σας σχόλια στη σελίδα μας στο Facebook. Πάμε λοιπόν να κάνουμε ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο!

10. Πανσερραϊκός-Ουντινέζε 4-1 (08/08/2008)


Το μοναδικό φιλικό ματς του "τοπ 10". Μπαίνει στη λίστα λόγω του εξωπραγματικού τελικού σκορ! Πανσερραϊκός-Ουντινέζε 4-1! Δύο γκολ ο Μπόζινταρ Τάντιτς και άλλα τόσα ο Γιώργος Γεωργιάδης κόντρα στους Ιταλούς που αγωνίστηκαν μεταξύ άλλων με τους Χαντάνοβιτς, Ντι Νατάλε και Αλέξις Σάντσες! Όχι και άσχημα για τα "λιοντάρια" του Γιάννη Παπακώστα!

9. Ξάνθη-Πανσερραϊκός 1-2 (17/01/2012)

Η τρίτη μόλις φορά που ο Πανσερραϊκός προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας! Για να το καταφέρει αυτό έπρεπε ως ομάδα Β' Εθνικής να κερδίσει εκτός έδρας την Ξάνθη, ομάδα Superleague. Το κατάφερε και μάλιστα με ανατροπή, χάρη στον Πορτογάλο Φιλίπε Ντα Κόστα που σημείωσε δύο τέρματα υψηλού επιπέδου. Η αδικία του συστήματος διεξαγωγής της διοργάνωσης μας έφερε στη συνέχεια αντιμέτωπους πάλι με ομάδα ανώτερης κατηγορίας και πάλι εκτός έδρας, οπότε αποκλειστήκαμε στην επόμενη φάση (ήττα 3-0 από τον ΟΦΗ).

8. Πανσερραϊκός-Δόξα Δράμας 1-0 (17/05/2015)


Η μέρα που ο Σάκης Γκόγκας πήρε το αίμα του πίσω! Δέκα χρόνια μετά το... στραπάτσο κόντρα στον Ακράτητο ο έμπειρος επιθετικός, στο τελευταίο του παιχνίδι με το λιοντάρι στο στήθος, υπέγραψε με ένα δικό του τέρμα τη νίκη-άνοδο απέναντι στη Δόξα Δράμας. Ήταν ένα πρωτάθλημα-μαραθώνιος για γερά νεύρα, με τους ερυθρόλευκους να αφήνουν στη δεύτερη θέση τον Άρη!

7. Πανσερραϊκός-ΟΦΗ 1-1 (09/06/2010)


Η δεύτερη άνοδος μέσα σε τρία χρόνια ήρθε με τρόπο ηρωϊκό! Στα μέσα της σεζόν ο Πανσερραϊκός πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, όμως όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς η ομάδα πήρε τα πάνω της και πρόλαβε να τρυπώσει στα πλέι οφ. Πανηγυρίζοντας τέσσερις νίκες στα πρώτα πέντε ματς του μίνι πρωταθλήματος, στα "λιοντάρια" αρκούσε μία ισοπαλία εντός έδρας με τον ΟΦΗ για να πανηγυρίσουν και πάλι στην επιστροφή στην Superleague. Το τελικό 1-1 ήρθε με γκολ του Τάσου Παπάζογλου και έδωσε το έναυσμα για ένα ακόμα μεγάλο γλέντι μετά το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι!

6. Πανσερραϊκός-Αγροτικός Αστέρας 2-1 (02/06/2008)


Ένα πανηγυρικό απόγευμα στον "λάκκο των λεόντων"! Ο Πανσερραϊκός που είχε νωρίτερα εξασφαλίσει την άνοδο, κέρδισε με 2-1 τον Αγροτικό Αστέρα και στέφθηκε πρωταθλητής Β' Εθνικής για 4η φορά στην ιστορία του! Τα γκολ σε εκείνο το αξέχαστο παιχνίδι πέτυχαν οι Γιώργος Γεωργιάδης και Μπόζινταρ Τάντιτς, αλλά όσοι βρέθηκαν εκεί θα θυμούνται περισσότερο τις στιγμές που ακολούθησαν, παρά το αγωνιστικό κομμάτι!

5. Καβάλα-Πανσερραϊκός 0-1 (26/04/2015)

Λίγες εβδομάδες πριν το ματς με τη Δόξα Δράμας (βλ. νούμερο 8) είχε προηγηθεί το εκτός έδρας ντέρμπι με την Καβάλα η οποία ήταν και αυτή μαζί με τον Πανσερραϊκό και τον Άρη στο "κόλπο" της ανόδου. Ο χαμένος εκείνου του ματς τα έχανε όλα, οπότε σε 90' θα παιζόταν ουσιαστικά μία κατηγορία. Οι περίπου 1.000 φίλαθλοι του Πανσερραϊκού που βρέθηκαν στις κερκίδες έζησαν μια απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων. Στο 35' οι αντίπαλοι κέρδισαν πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Διαμαντίδης, ο Αποστόλης Ανδρούτσος απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης από την σέντρα του Μπόζινταρ Τάντιτς ο Σάκης Γκόγκας πέτυχε ένα γκολ που πανηγυρίστηκε όσο λίγα τα τελευταία χρόνια!

4. Ηρακλής-Πανσερραϊκός 1-2 (31/08/2008)


Ναι! Είναι αλήθεια! Ο Πανσερραϊκός επιστρέφει στην Α' Εθνική! Μετά από 16 χρόνια οι Σερραίοι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να δουν την ομάδα τους να παίζει και πάλι στην μεγάλη κατηγορία. Περισσότεροι από 2.500 Πανσερραϊκοί βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο, με την ομάδα του Γιάννη Παπακώστα να τους αποζημιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Νίκη με 1-2 κόντρα στον Ηρακλή με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Πατρίκ Ζουντί!

3. Πανσερραϊκός-Θρασύβουλος 3-0 (25/05/2008)


Η μέρα που εξασφαλίστηκε η επιστροφή στην Α' Εθνική. Η τύχη τα έφερε έτσι ώστε η άνοδος να έρθει και μαθηματικά στις 25/05/2008, δηλαδή ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την ήττα από τον Ακράτητο. Αυτή τη φορά... ακράτητος ήταν ο Πανσερραϊκός που ισοπέδωσε τον Θρασύβουλο με δύο γκολ του Γιώργου Γκουγκουλιά και ένα του Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι σε έναν κατάμεστο "λάκκο των λεόντων"!

2. Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 3-1 (27/10/2009)


Επί ημερών Γκιγιέρμο Όγιος ο Πανσερραϊκός ήταν τραγικός στο πρωτάθλημα, αλλά στο Κύπελλο Ελλάδας πέτυχε μία τεράστια νίκη. Κόντρα στον Ολυμπιακό του Ζίκο, του Μήτρογλου, του Γκαλέτι, του Παπαδόπουλου, του Ραούλ Μπράβο και άλλων μεγάλων παικτών, η ομάδα μας πήρε μία σπουδαία πρόκριση. Με μια σουτάρα του Λεοζίνιο, μία κεφαλιά του Στέφανου Αθανασιάδη και ένα πέναλτι του Λούκας Ριμόλντι, τα "λιοντάρια" επικράτησαν με 3-1 γράφοντας ιστορία!

1. Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 2-3 (04/03/2009)


Τι ματσάρα Θεέ μου! Τι ματσάρα! Από τα παιχνίδια που βλέπεις την εξέλιξή τους και τσιμπιέσαι για να επιβεβαιώσεις ότι δεν ονειρεύεσαι! Στο 71' το σκορ ήταν 0-3 (!) υπέρ των "λεόντων" απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έπαιζε με παίκτες όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Σαλπιγγίδης, ο Χριστοδουλόπουλος και όχι μόνο. Ο Πανσερραϊκός, στημένος μαεστρικά από τον Ούγκο Μπρόος, προηγήθηκε με τον Ντενίζ Μπαϊκάρά στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη έφτασε στο 0-3 με δύο τέρματα του Νάστια Τσεχ, με τους πράσινους απλά να μειώνουν στο φινάλε. Ο αρχηγός Κώστας Καλλιμάνης, οι πιτσιρικάδες τότε Τάσος Παπάζογλου, Γιώργος Γεωργιάδης, Γιώργος Σιάκκας και τα άλλα παιδιά, έγραψαν ιστορία με την παρθενική πρόκριση του Πανσερραϊκού στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!

BONUS: Πανσερραϊκός-Ακράτητος 0-1 (25/05/2005)


Πφφφφ... Tο "+1" είναι μόνη ήττα που έχω βάλει στη λίστα. Δυστυχώς, όσα χρόνια και αν περάσουν, το ματς αυτό δε πρόκειται να ξεχαστεί. Στην πρώτη χρονιά του Πέτρου Θεοδωρίδη στον προεδρικό θώκο η ομάδα έφτασε μία ανάσα από την άνοδο στην Α' Εθνική. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν μία εντός έδρας νίκη κόντρα στον Ακράτητο του Μπάμπη Τεννέ. Περισσότεροι από 12.000 Σερραίοι στριμώχτηκαν στις κερκίδες, αλλά το τελικό 0-1 τους άφησε μία πίκρα που δεν έχουν ξεχάσει ακόμα. Το μόνο θετικό που μπορούμε να κρατήσουμε από εκείνο το απόγευμα είναι ότι ο κόσμος στάθηκε μαζικά δίπλα στην ομάδα μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Ακολούθησε το Panserraikos Blog στο Instagram με ένα κλικ εδώ!