ΦΑΝΕΛΑ: Στέργιος Τσιμίκας (2017-18)

Το Panserraikos Blog αποχαιρετάει τον Στέργιο Τσιμίκα παρουσιάζοντας μία ακόμα όμορφη φανέλα του!

Ήταν το μακρινό 2011 όταν ο Στέργιος Τσιμίκας, παρέα με τον αδερφό του Κώστα, γίνονταν μέλος της οικογένειας του Πανσερραϊκού, με τον τότε προπονητή της ομάδας Κ20, Σάκη Αναστασιάδη, να διακρίνει το ταλέντο του και να του δίνει μία θέση στο ρόστερ της ομάδας νέων των "λιονταριών".

Ο "Τσίμι" δεν άργησε να ξεχωρίσει και μετά από 24 επίσημα ματς (και 7 γκολ) πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα, καταγράφοντας τις πρώτες του επαγγελματικές συμμετοχές από τα τέλη του 2012 κιόλας. Στα χρόνια που ακολούθησαν καθιερώθηκε στη μεσαία γραμμή του Πανσερραϊκού φορώντας τη φανέλα με το λιοντάρι στο στήθος 174 φορές (7 γκολ/4 ασίστ). και πανηγυρίζοντας τρεις ανόδους (2015, 2020 και 2021).

Επί δέκα συναπτά έτη υπήρξε από τους πιο σταθερούς μέσους των ερυθρολεύκων και μεταξύ άλλων πανηγύρισε τρεις ανόδους, μία στην πρώτη του θητεία (το 2015 από την Γ' στη Β' Εθνική) και άλλες δύο στη δεύτερη (το 2020 από τη Δ' στη Γ' και το 2021 από τη Γ' στη Β'). Σε όλη αυτή τη δεκαετία από το 2011 μέχρι και τα τέλη του 2021 το μοναδικό διάστημα απουσίας του ήταν το διάστημα 2018-19 όταν αρχικά δοκίμασε την τύχη του αγωνιζόμενος στις ΗΠΑ και ακολούθως φόρεσε τη φανέλα των Τρικάλων.

Για να δεις όλες τις φανέλες της συλλογής του Panserraikos Blog κάνε κλικ εδώ!

Ο αγώνας κόντρα στον Απόλλων Πόντου στις 29/12/2021 έμελλε να είναι ο τελευταίος του στις Σέρρες, με τον "Τσίμι" να υπογράφει εντέλει στην ομάδα της Καλαμαριάς και να ολοκληρώνει και τη δεύτερη θητεία του στον "λάκκο των λεόντων".

Το γεγονός και μόνο ότι υπήρξε μέλος της οικογένειας του Πανσερραϊκού για σχεδόν 10 χρόνια, συμμετέχοντας σε περίπου 200 επίσημα ματς του συλλόγου, δείχνει ότι ο 27χρονος πλέον μέσος υπήρξε μία από τις πλέον σημαντικές μορφές στα πρόσφατα χρόνια της ιστορίας της ομάδας. Έτσι, κάθε μία από τις φανέλες που φόρεσε ως παίκτης του Πανσερραϊκού έχει ιδιαίτερη σημασία για τη συλλογή μας.

Σε παλιότερα άρθρα μας είχαμε παρουσιάσει τόσο την κόκκινη, όσο και την λευκή φανέλα που φόρεσε ο "Τσίμι" την περίοδο 2015-16, καθώς και την κόκκινη εμφάνιση με το νούμερο "8" από τη σεζόν 2013-14 η οποία παρότι δεν είχε το όνομά του στην πλάτη, φορέθηκε σχεδόν αποκλειστικά από τον ίδιο στη διάρκεια εκείνης της χρονιάς!

Ακολούθησε το Panserraikos Blog στο Instagram με ένα κλικ εδώ!

Πλέον, έφτασε η ώρα να δούμε και την λευκή φανέλα του από την περίοδο 2017-18, σεζόν κατά την οποία η ομάδα ντύθηκε από τη Nike, με τους ανθρώπους του συλλόγου να επιλέγουν δύο πολύ όμορφα σχέδια. Η δεύτερη εμφάνιση ήταν σχεδόν κάτασπρη, με ελάχιστες κόκκινες λεπτομέρειες στα μανίκια.

Ο Τσιμίκας είχε ήδη αλλάξει νούμερο στην φανέλα του από την προηγούμενη σεζόν, αφήνοντας το "18" για το "10" και φόρεσε τη συγκεκριμένη εμφάνιση μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2018, όταν και αποχώρησε από την ομάδα, σε ένα χρονικό σημείο που ο Πανσερραϊκός βρέθηκε σε... περίεργο φεγγάρι.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Στέργιο Τσιμίκα τόσο ως φίλαθλος για την προσφορά του στην ομάδα μας, όσο και σαν συλλέκτης για την βοήθεια που μου έχει δώσει μέχρι τώρα στην προσπάθεια που κάνω στο "Μουσείο του Πανσερραϊκού"!

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 2017-18
Παίκτης: Στέργιος Τσιμίκας (2012-18 & 2019-21, 174 συμμετοχές/7 γκολ)
Νούμερο: 10
Κατηγορία: Β' Εθνική
Εταιρία: Nike
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.

Διαβάστε ακόμα...