ΦΑΝΕΛΑ: Πανσερραϊκός Νο16 (1995-96)

Κάνουμε flashbak στη δεύτερη θητεία του Πανσερραϊκού στη Γ' Εθνική, με την παρουσίαση της κόκκινης φανέλας της περιόδου 1995-96.

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί στην λευκή φανέλα που φόρεσε ο Πανσερραϊκός την σεζόν 1995-96 και τώρα ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε και την κόκκινη εμφάνιση των "λιονταριών" σε εκείνη την περίοδο που τους βρήκε για δεύτερη φορά στην τρίτη κατηγορία.

Φυσικά, πρέπει να σημειώσουμε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς φορέθηκαν και άλλα σχέδια από την ομάδα, όπως για παράδειγμα οι φανέλες που χρησιμοποιήθηκαν και την αμέσως περασμένη περίοδο, οπότε οι ερυθρόλευκοι είχαν υποβιβαστεί από τη Β' Εθνική.

Για να δεις όλες τις φανέλες της συλλογής του Panserraikos Blog κάνε κλικ εδώ!

Η φανέλα με το "16" στην πλάτη που βλέπετε στην φωτογραφία είναι ένα από τα σχέδια της Diadora που πρωτοεμφανίστηκαν στα τέλη των '80s και φορέθηκαν από τον Πανσερραϊκό μέχρι και το φινάλε της εποχής Καραντινίδη. Πριν από αρκετό καιρό είχαμε κάνει αναφορά στην κόκκινη μακρυμάνικη φανέλα της περιόδου 1989-90 που είναι το ίδιο ακριβώς σχέδιο με την εμφάνιση που παρουσιάζουμε σήμερα.

Δεν αποκλείεται οι ίδιες φανέλες να φορέθηκαν από την ομάδα για πολλά χρόνια στη σειρά, αφού το ίδιο σχέδιο χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις και στις πρώτες σεζόν των '90s, ενώ στο συγκεκριμένο διάστημα είδαμε και αρκετές ακόμα παραλλαγές. Άλλοτε η φανέλα ήταν εντελώς κόκκινη και άλλοτε είχε κάποιους σχηματισμούς: είτε το σήμα της Diadora το οποίο γινόταν ορατό μόνο κάτω από συγκεκριμένο φωτισμό, είτε διάφορες άλλες λεπτομέρειες που ήταν συνήθως κάποιες γραμμές.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελεί μία από τις πλέον χαρακτηριστικές φανέλες του Πανσερραϊκού, μιας και πολλοί φίλαθλοι έχουν συνδυάσει τα "λιοντάρια" με το έμβλημα του συλλόγου σε στρόγγυλο πλαίσιο, με το σήμα της Diadora, αλλά και τον χορηγό της εποχής, το "ΠΡΟ-ΠΟ".

Ακολούθησε το Panserraikos Blog στο Instagram με ένα κλικ εδώ!

Η συγκεκριμένη εμφάνιση είναι ένα ακόμα δώρο του φιλάθλου της ομάδας Παναγιώτη Ιωάννου στο "Μουσείο του Πανσερραϊκού" και τον ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά του!

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 1995-96
Παίκτης: Διάφοροι
Νούμερο: 16
Κατηγορία: Γ' Εθνική
Εταιρία: Diadora
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.

Διαβάστε ακόμα...