ΦΑΝΕΛΑ: Πανσερραϊκός Νο7 (1989-90)

Το Panserraikos Blog σας παρουσιάζει μία φανέλα από τα '80s, την εποχή δηλαδή που ο Πανσερραϊκός βρίσκονταν σχεδόν σε μόνιμη βάση στη μεγάλη κατηγορία.

Μια... βαριά φανέλα, με ιστορία 30 χρόνων, ήρθε πρόσφατα στη συλλογή μας και σας την παρουσιάζουμε με ιδιαίτερη περηφάνια. Πρόκειται για μία κλασική εμφάνιση που φορέθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο που βλέπετε στη φωτογραφία εμφανίστηκε για πρώτη φορά την περίοδο 1989-90, ενώ μαζί με κάποια άλλα παρόμοια σχέδια της εταιρίας Diadora φορέθηκε και τα επόμενα χρόνια από τα "λιοντάρια", μέχρι τον υποβιβασμό από την Α' Εθνική το 1992.


Ήταν η εποχή που ακόμα ο Πανσερραϊκός συγκαταλέγονταν στις σταθερές δυνάμεις της μεγάλης κατηγορίας, κάτι που δυστυχώς άλλαξε στις δεκαετίες που ακολούθησαν. Με παίκτες όπως ο Αϊβαζίδης, ο Τσιφούτης, ο Βελίτσκοφ, ο Πετρούνοφ και όχι μόνο, αλλά και με κόσμο που συχνά-πυκνά γέμιζε το γήπεδο, ο "λάκκος των λεόντων" ήταν... αφιλόξενος ακόμα και για τις ομάδες που διεκδικούσαν το πρωτάθλημα.


Η φανέλα που κοσμεί τη συλλογή μας, με τον κλασικό χορηγό, το "ΠΡΟ-ΠΟ" και το νούμερο 7 στη πλάτη, φορέθηκε από διάφορους ποδοσφαιριστές, μιας και τότε φυσικά ίσχυε ακόμα η αρίθμηση "1-11" για τους παίκτες της αρχικής ενδεκάδας.

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 1989-90
Παίκτης: Διάφοροι
Νούμερο: 7
Κατηγορία: Α' Εθνική
Εταιρία: Diadora
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.

Διαβάστε ακόμα...