Για μια φανέλα με σήμα το λιοντάρι...

Καλώς ήρθατε στη μεγαλύτερη συλλογή εμφανίσεων του Πανσερραϊκού!

ΦΑΝΕΛΑ: Δημήτρης Γκούρτσας (2020-21)


Η φανέλα του ενός, του μοναδικού, του ακαταμάχητου... Δημήτρη Γκούρτσα!

Όταν μιλάμε για τον Δημήτρη Γκούρτσα, οι συστάσεις είναι μάλλον περιττές! Πρόκειται για τον επιθετικό που ήρθε από τον Βισαλτιακό στον "λάκκο των λεόντων" το 2008 και στα επόμενα χρόνια έγραψε το όνομά του στην ιστορία του Πανσερραϊκού!

Παρότι στην πορεία της καριέρας του αγωνίστηκε και σε άλλες ομάδες με "βαριά" φανέλα, ο φορ από τη Νιγρίτα συνέδεσε το όνομά του κυρίως με τα ερυθρόλευκα του Πανσερραϊκού, μιας και στο πέρασμα των ετών εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους σκόρερ που πέρασαν ποτέ από τον σύλλογο.


Με 51 γκολ σε 138 επίσημες εμφανίσεις σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, ο Γκούρτσας φιγουράρει στην 6η θέση της λίστας των μεγαλύτερων γκολτζήδων της ιστορίας του Πανσερραϊκού! Το γεγονός και μόνο ότι κατάφερε να γίνει ο πρώτος παίκτης μετά τον θρυλικό Αντεμάρ που σπάει το... φράγμα των 50 γκολ με το λιοντάρι στο στήθος, λέει πολλά!

Και όλα αυτά, ενώ κρέμασε τα παπούτσια του μόλις λίγο μετά τα 30 του χρόνια! Όσοι τον γνωρίζουν όμως, ξέρουν καλά ότι έχει να δώσει πολλά ακόμα στο σερραϊκό ποδόσφαιρο, κάτι που κάνει ήδη δουλεύοντας ως προπονητής στην ομάδα της γενέτειράς του Νιγρίτας.


Όπως έχει προσφέρει ήδη αρκετά στην προσπάθεια που κάνουμε στο "Μουσείο του Πανσερραϊκού" στο οποίο μεταξύ άλλων έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε μία από τις τελευταίες φανέλες που φόρεσε ως παίκτης της ομάδας.

Ο λόγος για την όμορφη πορτοκαλί εμφάνιση της σεζόν 2020-21, με το αγαπημένο του "97" στη πλάτη την οποία δώρισε ο ίδιος στη συλλογή μας και τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας!

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 2020-21
Παίκτης: Δημήτρης Γκούρτσας (2008-10 & 2011-12 & 2016-18 & 2019-21, 138 συμμετοχές/51 γκολ)
Νούμερο: 97
Κατηγορία: Γ' Εθνική
Εταιρία: Macron
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.