ΦΑΝΕΛΑ: Βάλντας Τράκις (2009-10)

Γυρνάμε τον χρόνο πίσω στο 2010 για να θυμηθούμε τον υψηλόσωμο Λιθουανό φορ Βάλντας Τράκις, μέσα από τη φανέλα που φόρεσε στον Πανσερραϊκό!

Η Λιθουανία φημίζεται περισσότερο για το μπάσκετ της, αλλά πριν μερικά χρόνια είδαμε να περνάει από τον Πανσερραϊκό ένας ποδοσφαιριστής από τη συγκεκριμένη χώρα. Ο λόγος για τον Βάλντας Τράκις, τον επιθετικό που βάση σωματοδομής θα μπορούσε άνετα να ασχολείται και με το δημοφιλές σπορ της πατρίδας του.


Με ύψος κοντά στο 1.90 ήρθε στις Σέρρες στα μέσα της σεζόν 2009-10, φτάνοντας τις συνολικά 16 συμμετοχές, μόλις δύο εκ των οποίων στο αρχικό σχήμα. Πέτυχε ένα καθοριστικό γκολ, "γράφοντας" το 1-0 στο 90' του ματς με την Ηλιούπολη, ενώ έδωσε και μία ασίστ στον Μπόζινταρ Τάντιτς στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα που έληξε με το ίδιο σκορ.

Στην συνέχεια της καριέρας του είχε μία ακόμα θητεία στην χώρα μας, παίζοντας για λογαριασμό της Αναγέννησης Επανωμής, ενώ συνολικά αγωνίστηκε σε περισσότερες από 20 ομάδες οκτώ διαφορετικών χωρών, μέχρι το 2013 που κρέμασε τα παπούτσια του. Μάλιστα, χρίστηκε και 11 φορές διεθνής, σκοράροντας δύο τέρματα.


Μία από τις φανέλες που φόρεσε ο Λιθουανός επιθετικός στο πέρασμά του από τις Σέρρες είναι η εικονιζόμενη. Πρόκειται για το σχέδιο της Puma που παρουσιάσαμε παλιότερα και το οποίο φόρεσε η ομάδα μας στο ιστορικό 3-1 επί του Ολυμπιακού. Ο Τράκις φυσικά δεν ανήκε τότε στην ομάδα, αλλά χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη εμφάνιση στη συνέχεια της σεζόν.

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 2009-10
Παίκτης: Βάλντας Τράκις (2010, 16 συμμετοχές/1 γκολ)
Νούμερο: 31
Κατηγορία: Β' Εθνική
Εταιρία: Puma
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.

Διαβάστε ακόμα...