ΦΑΝΕΛΑ: Κυριάκος Καρίπης (1998-99)

Η συλλεκτική εμφάνιση του γκολκίπερ Κυριάκου Καρίπη, φορεμένη στην ιστορική πρόκριση του Πανσερραϊκού επί του ΠΑΟΚ το 1999!

Ο Δραμινός τερματοφύλακας Κυριάκος Καρίπης αγωνίστηκε στον Πανσερραϊκό στα τέλη της δεκαετίας του '90. Προερχόμενος από τη Νέα Αμισό Δράμας, ήρθε στα "λιοντάρια" σε ηλικία 23 ετών και υπερασπίστηκε τα ερυθρόλευκα γκολπόστ σε 16 αναμετρήσεις από το 1998 έως το 2000.

Παρότι δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α' Εθνική, διατήρησε ανέπαφη την εστία του σε εννιά ματς και έζησε με το λιοντάρι στο στήθος την πιθανότατα κορυφαία στιγμή της καριέρας του, αλλά και σπουδαιότερη επιτυχία του Πανσερραϊκού στη δεκαετία του '90!

Ακολούθησε το Panserraikos Blog στο Instagram με ένα κλικ εδώ!

Στις 13 Ιανουαρίου 1999 τα "λιοντάρια" του Χρήστου Αρχοντίδη φιλοξενήθηκαν από τον τιμωρημένο ΠΑΟΚ στην Καβάλα για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας ως στόχο την παρθενική πρόκριση στην ιστορία του συλλόγου στα προημιτελικά του θεσμού! Με τον Κυριάκο Καρίπη να κρατάει το "μηδέν" και τον Κώστα Ηπειρώτη να σκοράρει στο 84' ο Πανσερραϊκός πήρε μία σπουδαία νίκη-πρόκριση.

Ήταν μία τεράστια επιτυχία η οποία μνημονεύεται μέχρι και σήμερα ως μία από τις σπουδαιότερες εκπλήξεις όλων των εποχών που έχουν καταγραφεί στο Κύπελλο Ελλάδας! Το "Μουσείο του Πανσερραϊκού" έχει την χαρά και τη μεγάλη τιμή, εκτός από τη φανέλα του σκόρερ Κώστα Ηπειρώτη να φιλοξενεί πλέον και την εμφάνιση του τερματοφύλακα Κυριάκου Καρίπη!

Σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του που φορούσαν φανέλες τις εταιρίας Kappa, ο Δραμινός γκολκίπερ χρησιμοποίησε εκείνο το απόγευμα την εμφάνιση της εταιρίας Umbro που βλέπετε στην φωτογραφία. Όπως διαπιστώνετε και όπως συνηθιζόταν κατά τη δεκαετία των '90s οι εμφανίσεις των τερματοφυλάκων μόνο... λιτές δεν ήταν, μιας και συνήθως είχαν φανταχτερά χρώματα και σχέδια!

Για να δεις όλες τις φανέλες της συλλογής του Panserraikos Blog κάνε κλικ εδώ!

Τέτοιου είδους φανέλες είναι όλο και δυσκολότερο να βρεθούν με το πέρασμα των χρόνων, οπότε μάλλον είναι περιττό να αναφέρουμε το πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη εμφάνιση για τη συλλογή μας. Πόσο δε μάλλον από τη στιγμή που φορέθηκε σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι της ιστορίας του Πανσερραϊκού μας.

Φυσικά, οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κυριάκο Καρίπη ο οποίος σεβόμενος την προσπάθειά μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορία του συλλόγου μέσα από τις φανέλες που φόρεσε η ομάδα κατά το παρελθόν, μας παραχώρησε την υπέροχη αυτή εμφάνιση!

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 1998-99
Παίκτης: Κυριάκος Καρίπης (1998-00, 16 συμμετοχές/0 γκολ)
Νούμερο: 1
Κατηγορία: Β' Εθνική
Εταιρία: Umbro
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.

Διαβάστε ακόμα...