ΦΑΝΕΛΑ: Πανσερραϊκός Νο11 (1992-93)

Μια πραγματικά υπέροχη φανέλα με ιστορία 30 χρόνων η οποία φορέθηκε από τον Πανσερραϊκό στις αρχές των '90s!

Στην προσπάθεια που κάνουμε εδώ και χρόνια στο "Μουσείο του Πανσερραϊκού" με στόχο να συγκεντρώσουμε όλες τις φανέλες που έχει φορέσει η αγαπημένη μας ομάδα, αν έχουμε ένα "παράπονο", αυτό έχει να κάνει με τις εμφανίσεις των προηγούμενων δεκαετιών οι οποίες είναι ολοένα και πιο δυσεύρετες.

Για φανέλες από τη δεκαετία του '60 και του '70 ούτε... λόγος, ενώ για αυτές που φορέθηκαν στα '80s είναι δύσκολο να βρεις ακόμα και... μανίκι! Έτσι για ένα μεγάλο διάστημα η προσπάθειά μας επικεντρώθηκε στις φανέλες που φορέθηκαν στα '90s, σε μια εποχή δηλαδή πραγματικά υπέροχη για τους συλλέκτες ποδοσφαιρικών εμφανίσεων, μιας και εκείνα τα χρόνια οι φίλαθλοι είδαν αρκετές ομάδες να αγωνίζονται με ορισμένες πανέμορφες φανέλες!

Για να δεις όλες τις φανέλες της συλλογής του Panserraikos Blog κάνε κλικ εδώ!

Τόσο όμορφες, όσο και αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες! Πρόκειται για μία πραγματικά ξεχωριστή φανέλα από άποψη σχεδίου μιας και παρόμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί στα σχεδόν 60 χρόνια ιστορίας του Πανσερραϊκού. Φορέθηκε την περίοδο 1992-93 όταν τα "λιοντάρια" βρίσκονταν στη Β' Εθνική, καθώς και την αμέσως επόμενη σεζόν που η ομάδα βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τρίτη κατηγορία.

Είναι ένα από τα αρκετά σχέδια της γερμανικής εταιρείας Hummel η οποία τα χρόνια εκείνα ήταν της... μόδας, μιας και έντυνε κορυφαίους συλλόγους όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και εθνικές ομάδες όπως αυτή της Δανίας που έκανε... πάταγο με την κατάκτηση του Euro 1992.

Ακολούθησε το Panserraikos Blog στο Instagram με ένα κλικ εδώ!

Έχοντας περάσει 30 χρόνια από όταν πρωτοφορέθηκε η συγκεκριμένη φανέλα σε αγώνα του Πανσερραϊκού, αντιλαμβάνεται κανείς τη σπανιότητά της και τη δυσκολία που υπάρχει ώστε να την εντοπίσουμε και να την προσθέσουμε στη συλλογή του "Μουσείου του Πανσερραϊκού".

Ουσιαστικά, το "διαμάντι" αυτό δεν θα έφτανε ποτέ στα χέρια μας αν δεν υπήρχε ο πολύ καλός φίλος του Πανσερραϊκού Στέργιος Γούλας ο οποίος φύλαξε εδώ και τόσα χρόνια αυτόν τον θησαυρό στην ντουλάπα του, καθώς και ο Δημήτρης Παγωνάς που μας έφερε σε επαφή μαζί του, στηρίζοντας τη μεγάλη μας προσπάθεια.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τον Στέργιο Γούλα για το υπέροχο δώρο του, όσο και τον Δημήτρη Παγωνά για τις ενέργειές του ώστε να φτάσει η φανέλα στο μουσείο μας!

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 1992-93
Παίκτης: Διάφοροι
Νούμερο: 11
Κατηγορία: Β' Εθνική
Εταιρία: Hummel
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.

Διαβάστε ακόμα...