ΦΑΝΕΛΑ: Άγγελος Διγκόζης (2008-09)

Η λευκή φανέλα από τη σεζόν της μεγάλης επιστροφής του Πανσερραϊκού στην Superlague, φορεμένη από τον πολύπειρο μέσο Άγγελο Διγκόζη!

Το καλοκαίρι του 2008 η πόλη των Σερρών κινούνταν σε... ρυθμούς Πανσερραϊκού, μιας και το καμάρι της πόλης επέστρεφε στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 16 πέτρινα χρόνια!

Παρά τη σπουδαία πορεία της προηγούμενης σεζόν στη Β' Εθνική, η ενίσχυση του ρόστερ ήταν απαραίτητη και μεταξύ άλλων έπρεπε να αποκτηθούν και παίκτες που γνώριζαν καλά την κατηγορία. Ένας από αυτούς τους έμπειρους ποδοσφαιριστές που έγιναν κάτοικοι Σερρών, ο πλέον "μπαρουτοκαπνισμένος" ίσως, ήταν ο Άγγελος Διγκόζης.

Για να δεις όλες τις φανέλες της συλλογής του Panserraikos Blog κάνε κλικ εδώ!

Έχοντας προηγουμένως παίξει στην Α' Εθνική με την Βέροια, την Καβάλα, τον ΟΦΗ, τον Άρη, τον Ιωνικό, τη Λάρισα και τη Ξάνθη, ήξερε όσο λίγοι τα... κατατόπια της Superleague. Και μπορεί να μην κατάφερε να πανηγυρίσει με τα "λιοντάρια" τη σωτηρία στην κατηγορία, έζησε όμως μεγάλες στιγμές, με κορυφαία δίχως αμφιβολία την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με την ιστορική νίκη (2-3) που έδωσε στον σερραϊκό σύλλογο το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Στο "Μουσείο του Πανσερραϊκού" έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε τη φανέλα που φόρεσε ο Άγγελος Διγκόζης στο παρθενικό του παιχνίδι ως παίκτης της ομάδας στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, στην ήττα με 0-1 από τον Πανιώνιο. Ήταν το μοναδικό ματς στο οποίο η λευκή εμφάνιση της Puma φορέθηκε χωρίς χορηγό, μιας και από τα επόμενα παιχνίδια τυπώθηκε στις φανέλες το λογότυπο της εταιρείας "ΚΡΙ ΚΡΙ".

Ακολούθησε το Panserraikos Blog στο Instagram με ένα κλικ εδώ!

Όσο για τον Διγκόζη, μπορεί να αποχώρησε στο φινάλε της περιόδου, επέστρεψε όμως μία δεκαετία αργότερα ως προπονητής της ομάδας, οδηγώντας την στην άνοδο από τη Δ' Εθνική και έχοντας μάλιστα ως παίκτη τον γιο του, Νικόλα!

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 2008-09
Παίκτης: Άγγελος Διγκόζης (24 συμμετοχές/0 γκολ)
Νούμερο: 66
Κατηγορία: Α' Εθνική
Εταιρία: Puma
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.

Διαβάστε ακόμα...