ΦΑΝΕΛΑ: Νίκος Τσιμπλίδης (1999-00)

Μία από τις ωραιότερες φανέλες που έχει φορέσει ποτέ ο Πανσερραϊκός, αυτή της περιόδου 1999-00 η οποία θυμίζει... Μονακό!

Όπως και την περίοδο 1998-99, έτσι και τη σεζόν 1999-00 τα "λιοντάρια" εμπιστεύτηκαν την ιταλική εταιρεία Kappa για την ένδυση τους και το αποτέλεσμα ήταν να δούμε μία από τις πιο όμορφες φανέλες που έχει φορέσει ποτέ ο Πανσερραϊκός.

Μια εμφάνιση που αποτελεί σήμα κατατεθέν των late '90s στον "λάκκο των λεόντων", φορώντας την οποία οι ερυθρόλευκοι λίγο έλειψε να επιστρέψουν στην Α' Εθνική, αλλά δεν τα κατάφεραν στα μπαράζ κόντρα σε Αιγάλεω και ΠΑΣ Γιάννινα, με τους Ηπειρώτες να πανηγυρίζουν εντέλει την άνοδο.

Η φανέλα που κοσμεί το "Μουσείο του Πανσερραϊκού" είναι αυτή του Νίκου Τσιμπλίδη, του Δραμινού εξτρέμ με την πολυετή παρουσία στα ελληνικά γήπεδα ο οποίος παρότι δεν κατάφερε να παίξει με τα "λιοντάρια" στην Α' Εθνική, το έκανε με τα χρώματα της Ξάνθης αρχικά, αλλά και με την Καλλιθέα, τον Ιωνικό και τη Βέροια τα επόμενα χρόνια.

Για να δεις όλες τις φανέλες της συλλογής του Panserraikos Blog κάνε κλικ εδώ!

Στις Σέρρες κατέγραψε 77 συμμετοχές, σκοράροντας 14 γκολ από το 1996 έως και το 2000, διάστημα κατά το οποίο ο Πανσερραϊκός αγωνιζόταν στη Β' Εθνική. Μία εικοσαετία μετά το πέρασμά του από τους ερυθρόλευκους, ο Νίκος Τσιμπλίδης δώρισε στη συλλογή μας την πανέμορφη φανέλα που βλέπετε στη φωτογραφία, την οποία είχε φυλάξει όλα αυτά τα χρόνια!

Είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα ωραιότερα δώρα που λάβαμε ποτέ, μιας και η συγκεκριμένη εμφάνιση είναι μία από τις πλέον χαρακτηριστικές στην ιστορία της ομάδας! Εμπνευσμένη από την παραδοσιακή στολή της Μονακό, η φανέλα αυτή έχει στο πάνω μέρος της το κόκκινο χρώμα και στο κάτω το λευκό, τα οποία διαχωρίζονται διαγώνια, κάτι που σπάνια βλέπουμε στις εμφανίσεις των ομάδων εκτός από αυτές των Μονεγάσκων.

Ακολούθησε το Panserraikos Blog στο Instagram με ένα κλικ εδώ!

Εξάλλου, πέρα από όλα τα παραπάνω, η εμφάνιση αυτή είναι μία από εκείνες που ξεχωρίζουν στο πέρασμα των χρόνων της ερυθρόλευκης ιστορίας αφού φορέθηκε από πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Πέρα από τον Τσιμπλίδη, ο Πανσερραϊκός είχε εκείνη τη σεζόν και άλλους μεγάλους παίκτες όπως ο Τσιφούτης, ο Αντεμάρ, ο Φράντσεν, ο Ηλιόπουλος, ο Τεγγελίδης και αρκετοί ακόμα.

Χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο Τσιμπλίδη για την προσφορά της φανέλας και για τις ενέργειες που έκανε προκειμένου αυτή να προστεθεί στη συλλογή μας και του ευχόμαστε τα καλύτερα!

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 1999-00
Παίκτης: Νίκος Τσιμπλίδης (1996-00, 77 συμμετοχές/14 γκολ)
Νούμερο: 14
Κατηγορία: Β' Εθνική
Εταιρία: Kappa
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.

Διαβάστε ακόμα...