ΦΑΝΕΛΑ: Άρης Γαλανόπουλος (2008-09)

Ο άλλοτε αρχηγός του Πανσερραϊκού, Άρης Γαλανόπουλος, δώρισε τη φανέλα του από τη σεζόν 2008-09 στο μουσείο μας!

Όταν το 2008 ο Πανσερραϊκός προετοιμαζόταν για τη πρώτη του συμμετοχή στην Superleague μετά από 16 χρόνια απουσίας, ήθελε να προσθέσει στο ρόστερ του παίκτες που είχαν παραστάσεις από τη μεγάλη κατηγορία.

Ένας από αυτούς που μετακόμισαν στις Σέρρες εκείνο το καλοκαίρι ήταν και ο Άρης Γαλανόπουλος, ο Μεσσήνιος αμυντικός που είχε εμπειρία από την Α' Εθνική, αφού στο παρελθόν είχε καταγράψει πολλές συμμετοχές τόσο με τη φανέλα της ομάδας της γενέτειράς του, της Καλαμάτας, όσο και με τον Πανιώνιο και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Παίζοντας κυρίως ως δεξί μπακ, ο "Γαλανό" έμεινε για 2,5 χρόνια στον "λάκκο των λεόντων", αφού παρά τον υποβιβασμό του 2009 δεν αποχώρησε προκειμένου να... πάρει το αίμα του πίσω. Και τα κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μιας και τη σεζόν 2009-10 η ομάδα πέτυχε μία παλικαρίσια ανατροπή, με τον ίδιο να... σπάει τα κοντέρ: συμμετείχε στα 42 από τα 43 επίσημα παιχνίδια της περιόδου, παίζοντας σε τόσα ματς, όσα κανείς άλλος παίκτης στην ιστορία της ομάδας μέχρι τότε!

Για να δεις όλες τις φανέλες της συλλογής του Panserraikos Blog κάνε κλικ εδώ!

Ο "βιονικός" μπακ ήταν στο ρόστερ και στο πρώτο μισό της περιόδου 2010-11, αλλά στα μέσα της χρονιάς αποχώρησε με προορισμό το Ηράκλειο και τον ΟΦΗ. Είχε προλάβει μέχρι τότε να καταγράψει 78 παρουσίες με τον Λέοντα της Αμφίπολης στο στήθος του, να σκοράρει δύο γκολ και να μοιράσει έξι ασίστ, ενώ εξελίχθηκε και σε έναν από τους αρχηγούς των ερυθρολεύκων.

Συνεπώς, η φανέλα του δεν θα έπρεπε να λείπει από το "Μουσείο του Πανσερραϊκού" και για το λόγο αυτό του ζητήσαμε να μας βοηθήσει στο έργο μας. Με μεγάλη μας χαρά πριν από λίγο καιρό παραλάβαμε ένα δέμα που περιείχε μία από τις πρώτες εμφανίσεις που φόρεσε ο Καλαματιανός αμυντικός στις Σέρρες.

Ο λόγος για την κόκκινη εμφάνιση της περιόδου 2008-09 την οποία είδαμε σε διάφορες παραλλαγές της. Η συγκεκριμένη που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η μακρυμάνικη με χορηγούς στο μπροστινό της μέρος τόσο τον ΟΠΑΠ, όσο και τη σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ. Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρώτη του σεζόν ο Γαλανόπουλος φορούσε το "16", αλλά μετά την αποχώρηση του Κώστα Καλλιμάνη πήρε το "2", νούμερο με το οποίο τον είδαμε να παίζει τις δύο επόμενες περιόδους.

Ακολούθησε το Panserraikos Blog στο Instagram με ένα κλικ εδώ!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Άρη Γαλανόπουλο για το δώρο του στο "Μουσείο του Πανσερραϊκού"! Του ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στην... δεύτερη καριέρα που έχει ξεκινήσει, προσπαθώντας να μάθει τα μυστικά του αθλήματος στους μικρούς ποδοσφαιριστές της ακαδημίας "Tornados" που διατηρεί μαζί με ένα άλλο πρώην "λιοντάρι", τον Γιάννη Ζαπρόπουλο!

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 2008-09
Παίκτης: Άρης Γαλανόπουλος (2008-11, 78 συμμετοχές/2 γκολ)
Νούμερο: 16
Κατηγορία: Α' Εθνική
Εταιρία: Puma
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.

Διαβάστε ακόμα...