ΦΑΝΕΛΑ: Γιώργος Τσιφούτης (2000-01)

Όχι απλά φανέλα, αλλά... φανελάρα! Η μπλε εμφάνιση του Γιώργου Τσιφούτη από τη σεζόν 2000-01 είναι ένα από τα κορυφαία κομμάτια στο "Μουσείο του Πανσερραϊκού"!

Ήμουν πάντοτε της άποψης ότι σημασία σε μία φανέλα έχει το μπροστινό της μέρος και συγκεκριμένα το έμβλημα στο σημείο της καρδιάς, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις το ειδικό βάρος του ονόματος που αναγράφεται στην πλάτη είναι τέτοιο που από μόνο του δίνει στην εμφάνιση τεράστια αξία.

Όταν λοιπόν αναφερόμαστε στη φανέλα του Γιώργου Τσιφούτη, του μεγάλου μπαλαδόρου που έγραψε ιστορία στον Πανσερραϊκό, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, τότε μιλάμε για μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις που θα μπορούσαμε να φιλοξενούμε στο "Μουσείο του Πανσερραϊκού".

Για να δεις όλες τις φανέλες της συλλογής του Panserraikos Blog κάνε κλικ εδώ!

Ο Τσιφούτης ήρθε στα "λιοντάρια" από τη Νιγρίτα το 1986, σε ηλικία 18 ετών και μέχρι το 1990 πανηγύρισε δύο ανόδους όντας από τους κορυφαίους της ομάδας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί στην Εθνική Ελλάδας και να παίξει σε δύο φιλικά ματς κόντρα σε Ουγγαρία και Βέλγιο, όντας έτσι ο πέμπτος παίκτης του Πανσερραϊκού που φορούσε το εθνόσημο!

Έλειψε για περίπου μία δεκαετία από τις Σέρρες, παίζοντας σε ιστορικές ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΟΦΗ, ο Εθνικός, η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός και ο Ιάλυσος Ρόδου, μέχρι που επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε για να παίξει ακόμα μία τριετία. Έως το 2002 αγωνίστηκε συνολικά σε 183 παιχνίδια με το λιοντάρι στο στήθος, πετυχαίνοντας 34 γκολ και μοιράζοντας ακόμα περισσότερες ασίστ με το "μαγικό" αριστερό του πόδι.

Ακολούθησε το Panserraikos Blog στο Instagram με ένα κλικ εδώ!

Κατά την περίοδο 2000-01 ο 32χρονος τότε μέσος φόρεσε σε ορισμένα παιχνίδια την τρίτη φανέλα που χρησιμοποιούσε ο Πανσερραϊκός εκείνη τη σεζόν η οποία είχε μπλε χρώμα για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου!

Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, ένας άνθρωπος που έχει στηρίξει όσο λίγοι το "Μουσείο Πανσερραϊκού", ο Κυριάκος Στεφανίδης, δώρισε στη συλλογή μας αυτό το "διαμάντι", συνεισφέροντας με τον καλύτερο τρόπο στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορία της ομάδας μέσα από τις φανέλες που φορέθηκαν στο πέρασμα των χρόνων.

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 2000-01
Παίκτης: Γιώργος Τσιφούτης (1986-90 & 1999-02, 183 συμμετοχές/34 γκολ)
Νούμερο: 30
Κατηγορία: Β' Εθνική
Εταιρία: Lotto
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.

Διαβάστε ακόμα...