ΦΑΝΕΛΑ: Γιόσεφ Πάβλικ (2001-02)

Η κόκκινη φανέλα του Γιόσεφ Πάβλικ από την αγωνιστική περίοδο 2001-02 είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια της συλλογής του Panserraikos Blog.

Τα τέλη της δεκαετίας του '90, αλλά και τα πρώτα χρόνια της τρέχουσας χιλιετίας ήταν ένα διάστημα κατά το οποίο ο Πανσερραϊκός, με διοικητικό ηγέτη τον Σπύρο Κούτλα, είχε προσθέσει αρκετή ποιότητα στο ρόστερ του.

Πέρα από τους νεαρούς και ελπιδοφόρους Έλληνες παίκτες, τον Ηπειρώτη, τον Μεσέρδη, τον Άγγο, τον Τσιμπλίδη και άλλους, η ομάδα έβαλε στη μηχανή της και ορισμένους ξένους παικταράδες. Κορυφαίες προσθήκες υπήρξαν φυσικά αυτές των Αντεμάρ και Γιοβάνοβιτς, αλλά την φανέλα με το λιοντάρι φόρεσαν και άλλοι ποιοτικοί παίκτες που ήρθαν από το εξωτερικό.


Ένας από αυτούς ήταν ο Γιόσεφ Πάβλικ, ο Σλοβάκος μέσος που ήρθε στις Σέρρες το 1998 και μέχρι το 2002, με διάλειμμα μίας σεζόν ενδιάμεσα, έπαιξε σε 94 παιχνίδια και σκόραρε 11 τέρματα, όντας ένα από τα βασικά γρανάζια του Πανσερραϊκού.

Σε ορισμένα από τα ματς της δεύτερης θητείας του και συγκεκριμένα σε κάποια από αυτά της σεζόν 2001-02 φόρεσε τη φανέλα που βλέπετε στην φωτογραφία. Είναι μία από τις εμφανίσεις της ιταλικής εταιρίας Lotto η οποία έντυσε τα "λιοντάρια" την διετία 2000-02. Το συγκεκριμένο σχέδιο είναι παραπλήσιο, σχεδόν ίδιο, με αυτό της περιόδου 2000-01, έχει όμως δύο μικρές διαφορές.


Η πρώτη είναι στον γιακά ο οποίος την μεν περίοδο 2000-01 ήταν κυρίως άσπρος, ενώ την περίοδο 2001-02 κυρίως κόκκινος. Η δεύτερη έχει να κάνει με το σήμα που ράφτηκε στο στήθος το οποίο στην πρώτη σεζόν ήταν ένα άσπρο λιοντάρι σε κόκκινο φόντο, ενώ την επόμενη το ακριβώς αντίθετο!

Όπως και να 'χει, είναι μία πολύ όμορφη φανέλα που μας θυμίζει άλλες εποχές και για τον λόγο αυτό οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο του Πανσερραϊκού και μέλος των Red Lions, τον Παναγιώτη Ιωάννου, ο οποίος δώρισε τη συγκεκριμένη εμφάνιση στο "Μουσείο του Πανσερραϊκού".

Στοιχεία φανέλας

Σεζόν: 2001-02
Παίκτης: Γιόσεφ Πάβλικ (1998-99 & 2000-02, 94 συμμετοχές/11 γκολ)
Νούμερο: 8
Κατηγορία: Β' Εθνική
Εταιρία: Lotto
Matchworn: Ναι

Αν έχεις μια φανέλα του Πανσερραϊκού ή θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κάνε κλικ εδώ.

Διαβάστε ακόμα...